Rabu, Julai 21, 2010

mimpi indah

aku pelik.

mengape?

kerane sudah banyak kali aku mengalami mimpi indah ini.

apekah mimpi indah tersebot?















aku mimpi diriku bersame seorang wanita yang aku kenali dikejar makhluk bername zombie. bukan sekali atau dua kali. tapi sudah berkali kali. dalam mimpi tu ofcoz aku hero. tetapi aku fedap. setiap kali mimpi tu je mesti tak abes. aku nak juge tahu kesudahan die. bagaimane aku tunjuk macho di hadapan wanita tersebot.

ini bukan rupe zombie tersebot


aku harap lepas ni sudah takde lagi mimpi mimpi indah seperti mimpi ni. sudah bosan.

sekian.

p/s aku teringin mimpi honeymoon bersame si dia.

Khamis, Julai 15, 2010

back to school

aku kembali ke unikl micet. micet tu ape? cari sendiri kalau tak tahu. dah empat hari aku kat sini. seperti biase, pelajar pelajar 'baru' seperti aku kompulsari menghadiri aktiviti minggu silaturrahim atau lebih glamorous dipanggil MSR Julai 2010. seperti kebanyakan pelajar pelajar baru yang laen, aku amat tidak menyukai sesi orentasi semenjak dari alam persekolahan tadika lagi.

disebabkan wajib datang ke semua aktiviti yang di plan oleh fasilitator dan o.c ( aku tak tahu maksod o.c), aku dan ahli bilik datang la ke semua aktiviti yang di jalankan walaupon pernah sekali lambat dan dapat calit pangkat satu. dengan pengarah disiplin yang garang teramat dan mase yang tak pernah cukup, aku dah mule rase tensen.

tapi, bak kate pepatah, terdapat pelangi di sebalik awan yang mendung. ini translation dari bahase inggeris. dengan kepayahan nak menghadiri semua aktiviti tu, aku belajar supaye tak jadi malas, menepati waktu dan berbagai lagi sifat positif. oke macam poyo pule. walaupon aku ade kutok kutok o.c. hari kedua aku dah mule rase seronok. hari laen lagi lah. hari keempat dah takde dah fasilitator fasilitator ni. 

aku mengaku aku sedih.




lupe pule. aku sebilik dengan luthfi, ashaziq dan gay beliau hasri hensem.

oke sudah. tiade idea. nanti aku upload gambar baekkkk punyaaaa. doakan aku berjaya menghadapi kehidupan sebagai mahasiswa ni.


p/s ade jugak kat micet ni yang cakap muke aku macam justin biebir. oh tidak!

Jumaat, Julai 09, 2010

2 hari

jumlah hari yang tinggal sebelum aku berangkat pulang ke micet dan tiade lagi gigitan dan peniduran bersame mamalia mamalia bername kuceng.

i will miss you guys. cewah.

anywey, bilangan kuceng di rumah aku akan bertambah sebab seko kuceng parsi bername cindy dah bunting. lagi 2 minggu terberanak la die. betambah lagi cucu mak aku.

aku mendapat tahu minggu orentasi di micet agak packed dan boosan. tapi terpakse melupekan keboosanan tu dan mengharungi nye demi menjadi pelajar cemerlang. yeah!

sekian entri singkat. insyaAllah aku akan cube update belog ni serajen mungkin.

ini cindy. ganas kan ini girl?

p/s macam mane nak join wwf?

Khamis, Julai 08, 2010

terima kasih

nampaknye pengalaman carles puyol dalam bidang pen'gusti'an amat memberikan faedah kepade pasukan sepanyol.
tak percaye?
tengok ni.

seksi awww. jangan tengok lame lame


ini puyol setelah bersare dari arena gusti


carles puyol yang pakai seluar dalam puteh tu bukan yang merah. kalau korang tengok match semalam dan korang menyokong pasukan germ'an aku rase memang korang akan fedap giler dan teros menukar pasukan yang korang sokong kepade sepanyol. dan tandukan carles puyol sangat sangat lah hebat dan tepat dan mantap. tugasnye sebagai benteng terakher sepanyol juge dilaksanakan dengan baek sekali. mungkin sebab pengalaman meluas puyol dalam bidang gusti membantu? yelah. badan tuff tuff orang tengok pon takot nak rampas bola dari die. 

nampaknye final holland lawan sepanyol. all the best kepade kedue due pasukan.

dan naseb paul si sutun kurita?

oh sedapnye

oke rase lapar pule. aku ingin makan koko crunch dulu. terime kaseh kerane membace.


p/s aku nak pakai jersey sepanyol sampai hari ahad ni, tak basoh pon takpe.

Rabu, Julai 07, 2010

jalan jalan di bukit buntang

bukit buntang. sebuah tempat yang sangat populer di kalangan pemuda pemudi hip. tempat ini penoh dengan butik butik dan mall mall yang selalu dikunjungi orang ramai tak kesah la same ade just nak cuci mate atau beli barang barangnye. kenape tibe tibe aku tules pasal bende ni?

sebab aku teringin memiliki sepasang jeans jename ZARa ataupon cK ataupon PaDINI ataupon laen laen jename yang populer. selalu nampak butik butik jename ni kat bukit buntang.

jeans yang paling mahal penah aku beli jename topmun je. harge mampu milik oleh kebanyakan pemuda pemudi. ini siriyes....( dengan nada yang dibuat ming ming dari kartun wonderpet ). aku ade jeans jename cK yang aku beli dekat bundle dan made in u.s.a. original ke tak, aku tak pasti. tapi kain memang lawa. beli dekat uptown dengan harge 50 rengget. sape nak beli? sila gunekan talian henfon anda. oke sori sebab berniage kat sini.

dan kebanyakan seluar seluar aku, aku beli dekat the stor, parkson dan bukannye butik butik terkenal. aku kenal topmun pon sebab saudara LUTHFI dan pasangan GAYnye AZZAM. satu bende yang ingin aku kongsi dengan korang, aku tak suke pakai jeans semenjak kecil lagi. namun sebab ingin nampak hip, aku pakai la.

jadi dengan itu, saudara LUTHFI, boleh tak anda belanje saye sepansang seluar jeans jename ZARa? berape la sangat. dengan kawan kawan sekali sekale ape salahnye kan?


seluar aku ade dalam intenet rupenye




p/s sedang kumpul duet.

Selasa, Julai 06, 2010

oh well

aku selalu dengar ayat ni bile aku menonton satu sitkom yang dipromot oleh seseorang. dan aku rase aku patot menggunekannye dalam kehidupan seharian aku.    " oh well " bukan bermaksod oh perigi ataupon oh telaga. namun ia bermaksod seperti membiarkannye saje ( aku tak tau maksod betol betol dalam bahase malay ).

mengape?

salah seorang rakan baik aku yang aku anggap macam ayah ( mungkin kerane muke die tua. haha. ) selalu cakap yang aku ni terlampau baik. ini kerane aku selalu tak memikirkan pasal diri sendiri asalkan orang laen bahagia. contohnye aku sanggop korbankan duet, mase dan tenage asalkan orang laen bahagia. bukan terhadap sorang manusia je, tapi terhadap ramai manusia. betol ke kenyataan ni?

aku rase tak. aku selalu susahkan saudara LUTHFI. haha. sori la lutpi. aku promot name ko sikit.

tapi abah aku selalu cakap aku patot jadi veterinar. mungkin kerane sifat belas kasihan aku? mungkin. mungkin juge tidak.

aku tidak sanggop memarahi orang apetah lagi memukul. memang tidak reti. selalunye aku akan simpan sahaje. tapi bile seseorang itu dah melampaui batas, aku tak tau ape akan jadi. haha. so aku akan biar sahaje perkare tu sehinggalah die oke.

kesimpulannye, oh well. aku tidak suke banyak berfikir. lebih baek aku berfikir pasal hari esok dan luse ataupon taon depan. tomorrow never dies bak kate orang bota kiri. lebeh baek aku fikir pasal hal hal di micet contohnye seperti nak bawak motor bile dan bagaimane nak berlagak dengan ' junior junior ' nanti.


p/s entri agak mengarot. sori.




Isnin, Julai 05, 2010

suatu kisah

semase kecil aku bercita cita nak jadi superhero. contohnye ultraman dan power ranger tak pon kamen rider. tapi tu sume berakher semenjak aku masok ke sekolah berasrama. tingkatan 1 sampai 3, aku bercita cita nak jadi askar. oke aku tau aku tak layak. memang pon. disebabkan kekurangan yang ade kat diri aku ni, cita cita itu terbantot. tak mengapelah. banyak lagi kerja laen yang boleh memberi jasa kepade negare ( aku tak tau mengape time ni aku berjiwa patriotik sangat ).

masok tingkatan 4, aku dah ade cita cita baru. chemical engineer ataupon dalam bahasa malay jurutera kimia. aku minat dengan bidang kimia ni terutamanya dalam oil & gas mungkin kerane abah bawak aku dan family pegi petrosains yang terletak di Kuala Lumpur City Center ( KLCC; maksod KLCC ditafsirkan oleh saudara Luthfi ). pengalaman naek helikopter simulasi yang bergoyang goyang macam kene ribot, pastu maen maen dengan minyak, dan banyak lagi menarek hati aku untuk mendalami bidang ini.

so, time tingkatan 5, aku berusaha dengan sepenoh ati untuk mendapat keputusan cemerlang dalam trial spm. korang tau la kan trial spm skolah aku iaitu maktab yang dirahsiakan namenye susah nak mati. macam A-level. dan akhernya aku dapat 6A,3B dan 1C. C5. iaitu subjek addmath. lagi brape markah nak dapat B4. dan memusnahkan harapan aku nak masok universitas teknologi tronoh dan mendapat biasiswa petronos. keciwa tak hingat la mase tu.

namun bak kate orang bota kiri, "tomorrow never dies". dan hari hari kemudiannye aku tabah menjalani idop seperti biase dan lepas spm buat foundasi universitas kuala lumpur dan akhernya bakal melanjutkan pelajaran ke micet. kalo tak tau micet tu ape sile google. dan aku mendapat maklumat micet ini amat tip top sekali bahan bahan pembelajarannye. mesin mesin canggih setaraf dengan universitas di oversea. tiada di universitas laen di malaysia. graduannye juge bagaikan sajian McValue Meal dari pukul 12pm sehingga 3pm. mengikut fakta, graduan kesemua kampus Universitas Kuala Lumpur hanye perlu menunggu maksimum 3 bulan sahaje sebelum diberikan ofer kerja. betol ke tak, peduli ape aku.

aku nak cepat abes blaja, dapat keputusan cemerlang, kerja bagos bagos bagi kaye, dan kawen teros dengan a.s.i. restu mak abah dah dapat. ibu dan ayah maybe dah jugak. haha.

doakan lah aku. aku sentiase doakan kawan kawan aku.

ultraman taro kegemaran aku.



unikl micet. macam oversea kan?


p/s aku tak sabar nak daftar masok 11 haribulan ni. yeah!

Sabtu, Julai 03, 2010

aku menanges

tajuk entri kali ni adalah benar. semalam aku menanges. tersangat sangat lah sedeh. sampaikan bengkak mate aku. nak keluar rumah arini pon dah malu. tadi nak kene buat medical checkup tapi terpakse pospon kepade ari isnin nanti. mengape aku menanges? ini adalah kerane........................



GHANA KALAH KEPADA URUGUAY!


ya. aku bukan orang afrika tapi aku peminat ghana. dari piala dunia 2002 lagi. aku sokong senegal. kemudian cameroon. kemudian yang terbaru ni ghana. ghana bagi aku laen dari negare afrika yang laen. mereke ade stylee tersendiri. sebab itu mereke digelar black stars. bintang hitam? bintang gelap mungkin.

bagi aku piala dunia taon ni mungkin akan dimenangi oleh pasukan yang belom pernah menjulang piala pusingan tersebot seperti holland dan team feveret aku selaen ghana iaitu spain. takpe. naseb baek ade lagi team laen. sebab tu aku lebeh suke jadi penyokong daripade pemaen. boleh tuka tuka team. haha.

sebagai penutup, sile nikmati video seksi ini. semoga anda semua tergoda.


video


p/s aku tengah cuak ni sebab hal hal universitas tak setel lagi.

Jumaat, Julai 02, 2010

rekod dunia

korang penah maen bende ni? atau teringin?


di sini ingin aku berkate yang aku memang pakar maen bende ni. rekod aku nak siapkan bende ni 2 minit ( ok lah kan? ). aku rase aku boleh buat dalam mase bawah 2 minit tapi kene fokus lah.

senang saje nak selesaikan. nak tau camne? klik sini. bagi aku, aku takyah gune intenet ni untok belaja camne nak selesaikan. dulu di smk jasin bende ni populer giler babas. sampai time cekgu tengah mengaja kat depan pon kitorang maen. kepade yang sedang atau ingin mencube, all the best aku ucapkan.


p/s bende ni dipanggil rubic cube atau dalam bahasa malay nye kiub rubik.

Khamis, Julai 01, 2010

ketakutan

ketakutan atau fear bak kate orang pilah. sume orang ade. fobia la senang citer. ade bermacam macam list fobia aku jumpe setelah googling. dan aku baru mendapat istilah untuk fobia yang sering aku alami.




Demophobia dan Agoraphobia.




ape maksod due bende ni? mengikut google, demophobia bermaksud " fear of      crowds ". manakala agoraphobia bermaksod   " fear of open spaces or of being in crowded, public places like markets. fear of leaving a safe place ". ya. aku mempunyai fobia bile berade di kawasan yang ramai orang. tak kesah pasar ke, lembah mid ke, times triangle ke, mahupon dalam bullet train.


sebab tu lah aku tak suke menaiki tren komuter. sile bace entri sebelum sebelum ini untuk lebih lanjut or klik sini. bile aku berade dlm kawasan yang ramai ramai orang ni, aku rase tak selesa, rimas, dan tensen apetah lagi ingin menjerit. fobia kah itu? aku rase memang fobia. dan aku kompem ramai juge rakan aku yang mengalami masalah yang same. 


so, untok mengatasi masalah ni, aku lebih suka berada di tempat yang sunyi dan aman macam tepi pantai. cewah. padahal rumah tepi pantai tapi tak selalu keluar pegi pantai. kesimpulannye, aku takde la fobia sangat tapi sekadar tidak suke. lebeh kurang la tu kan maksod die dengan fobia?err.


                                          owh kalau gig dan konsert aku tidak kesah.


p/s sori paan entri ni aku cilok dari kau. haha

missing




aku rindu time skolah rendah. menggamit memori. oke aku time skolah rendah tak macam gamabar kat atas ni. aku budak baek. dikenali cekgu cekgu. tp kerane perangai aku yang nakal. tahap ape? tak sampai la tahap gaban ( gaban ialah sejenis superhero sespisis ngn ultraman ). macam keling lak aku ni sekejap cakap baek sekejap cakap nakal. haha.

oke aku di sekolah rendah. macam bese. aktif kokurikulum. macam macam aku masok. nasyid, choral speaking, bola baling, pengakap, taekwando dan sebagainye. aktif kan? aku kat skolah kelas nombor satu. 4 nilam, 5 tak ingat dan 6 mutiara. tapi aku tak pandai lah. biase biase saje. kadang ade la jugak dapat nombor satu time exam tapi itu hanye la nasib sahaje. belajar di skolah rendah memang bosan. sebab tu aku masok banyak program kokurikulum. lagi best.

time skolah rendah, mase darjah 4 dan 5 adalah tahon tahon yang paling angker bagi aku. aku selalu ponteng. memang selalu ponteng sekolah. tusyen takyah citer la. haha. sampaikan jadi kes. sebab ape aku ponteng? sebab aku bosan blaja. mengape pon aku tak tahu. nak kate blaja senang, agak senang la. cewah. selalu time ponteng aku pegi cc ( cyber cafe ) dan maen game. cs ( counter strike ) lah yang populer time tu. dota ( defence of the ancient ) takde lagi. aku rase lebeh senang maen game daripade pegi sekolah. haha. 

dan aku rase seronok berlari lari melarikan diri daripade orang yang mencari aku. dan aku penah lari dari rumah tapi tak sampai satu malam aku dah balik semula. sebab kesian tengok mak yang tunggu aku sepanjang malam. memang nakal kan? dan masok je darjah 6 aku dah berubah. tak penah ponteng skolah. dan aku dapat 5A time upsr dan dapat masok mrsm. mungkin time 2 aku dah berazam taknak buat mak menanges lagi. mak dah banyak kali nanges sebab aku. memalukan betol aku ni kan? haha. takpe skarang aku dah berubah demi mak, abah, ipah, ijah dan imran dan yang terbaru a.s.i. i love korang so much lah!

                                 ini mak dan aku time graduasi lepas spm

p/s taget degree aku adalah mendapat gpa 4.0 time first sem